Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Scriitori români, în Franța și în China. Două noi participări externe ale Uniunii Scriitorilor

        

Odată cu încheierea perioadei electorale, Uniunea Scriitorilor din România, pe lângă bogata sa activitate internă, a reluat şi proiectele externe.

Astfel, în perioada 30 august – 2 septembrie a.c., o delegaţie compusă din scriitorii Ana Blandiana, Gabriela Adameşteanu, Matei Vişniec şi Varujan Vosganian va participa la manifestarea intitulată Scriitorii în Provence, care va avea loc în localitatea Faveau (Franţa). Manifestarea, ajunsă la cea de-a 29-a ediţie, are ca invitat special anul acesta România, iar Uniunea Scriitorilor este parteneră a evenimentului.

În cadrul manifestării, vor avea loc recitaluri de poezie, proză şi dramaturgie, întâlniri cu scriitorii, mese rotunde şi lansări de carte, care vor creiona un profil al literaturii române contemporane, prin intermediul a patru dintre scriitorii ei de vârf.

*

De asemenea, la invitaţia Asociaţiei Scriitorilor din China, o delegaţie oficială a Uniunii Scriitorilor din România, compusă din Varujan Vosganian (prim-vicepreşedinte), Horia Gârbea (preşedintele Filialei Bucureşti-Poezie) şi Răzvan Voncu (director de programe externe), va participa, între 16 şi 22 septembrie, la Forumul Literar China – Europa Centrală şi de Est, care va avea loc la Ningbo.

Forumul se află la a doua ediţie, iar tema dezbaterii de anul acesta va fi „Schimburile literare: o punte a comunicării între oameni, între China şi Europa Centrală şi de Est”. Manifestarea, care este una de amploare şi doreşte a fi permanentizată, se va bucura de participarea a 14 delegaţii ale uniunilor de scriitori din Europa Centrală şi de Est.

În cadrul forumului, pe lângă dezbateri în plen şi pe secţiuni, vor avea loc reuniuni bi- şi multilaterale între delegaţiile de scriitori, mese rotunde, precum şi întâlniri cu publicul cititor.

© 2007 Revista Ramuri