Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








Festivalului Internaţional Shakespeare, ediţia a IX-a

        

În perioada 23 aprilie-3 mai 2014 se va desfăşura la Craiova şi Bucureşti a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare, în anul când se împlinesc 450 de ani de la naşterea marelui dramaturg.

Totodată, în acest an se împlinesc 20 de ani de la prima ediţie a festivalului născut din dorinţa, ambiţia şi competenţa lui Emil Boroghină, distins manager al festivalului, unul dintre cei mai importanţi promotori de teatru european.

Festivalul de la Craiova, care se va desfăşura sub genericul „Shakespeare al tuturor”, va cuprinde o serie de spectacole de referinţă, dacă nu ar fi decât să numim prezenţa aici a Teatrelor Globe (UK) şi Vahtangov (Rusia), precum şi a unor teatre, şcoli de teatru sau filarmonici din China, Africa de Sud, România, Lituania, Armenia, Ungaria, Polonia, Ucraina.

În Bucureşti, vor fi reprezentate următoarele spectacole, cu sprijinul ARCUB: 27, 28 aprilie OKT Vilniuş Miranda, sala ARCUB; 29, 30 aprilie, Teatrul Naţional al Chinei din Beijing, Richard III,  la Teatrul Odeon.

Totodată, în perioada 30-31 mai, în Piaţa G. Enescu din Capitală, Teatrul Globe, aflat într-un turneu mondial pe durata a doi ani, va prezenta spectacolul Hamlet. Cele două spectacole sunt sprijinite financiar şi logistic de ARCUB, Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeana 2021 şi Festivalul Internaţional Shakespeare.

© 2007 Revista Ramuri