Conducerea / Contact / Echipa / Editura / Fil. Craiova USR     








KOMUNIKAT - de presă

        

În zilele de 11 și 12 septembrie, după o pauză de aproape cincizeci de ani, în Portul Cetate (județul Dolj) va trage un vapor. Pe nava austriacă „Theodor Körner” sînt îmbarcați în jur de o sută de artiști – actori, muzicieni, poeți, artiști plastici – din spațiul mediteranean, care coboară pe Dunăre încărcați cu spectacole, concerte, expoziții și alte soiuri de experimente artistice, în cadrul proiectului „Odiseea Dunăreană – 2007”.

În Portul Cultural Cetate, proiect al Fundației pentru Poezie „Mircea Dinescu”, artiștii se vor transforma în degustători ai vinului și produselor locale, în spectatori și interlocutori. Oaspeții vor avea parte de concertul formațiilor Mambo Siria și Nightlosers, de vernisajul expoziției „Cetate. Atelier 2007” (cu lucrările studenților participanți la tabăra de ceramică din această vară), precum și de o discuție cu Laszlo Borbely, ministrul lucrărilor publice, și Mircea Dinescu, sub genericul „Poetul și politica” propus de organizatorii expediției.

După ce, vreme de aproape jumătate de veac, Dunărea a fost doar o graniță între lumi înguste, iată că începe să-și reia străvechea menire – cale de legătură și de comunicare culturală între oamenii din aceeași lume largă. (M.G.)

© 2007 Revista Ramuri